Cuinant peres

peras-de-buena-mesa

 

Demà és diumenge, i potser que volguem relaxar-nos esmorzant amb calma. Com hem vist en les parades de fruita les primeres peres hem pensat que podríem cuinar un cake de pera, per fer al matí més agradable.

Per això avui us proposem la recepta que el cuiner francès Joel Robuchon, considerdo durant molts anys com un dels més influents del món, preparava per al seu restaurant Jamin a Paris

robuchon

 

CAKE DE PERA CARAMELIZADA

Ingredients del cake: 155 g mantega, 125 g de farina suau, 125 g de sucre glacé, 2 ous, pols de coure 1/2 culleradeta, 1 mica de sal, 200 g de peres o xarop de pera, 40 g de mel de acàcia, o la que tinguis a mà.

Ingredients del xarop : 125 g d’aigua, 125 g de sucre, 125 g de suc de llimona. Pots utilitzar sucre integral, muscovado o mel. Així el Xarop tindrà perfums més peculiars.

Elaboració del xarop: En una paella posa l’aigua i el sucre. Portar a ebullició. Afegiu el suc de llimona fora del foc i deixeu refredar.

Preescalfar el forn a 150 ° C. durant 30 minuts abans de ficar el motlle.

Elaboració del cake: Pinta amb un pinzell impregnat de mantega // oli un motlle de 22 cm de llarg, 9 cm d’ample, 6 cm d’alt. Emmagatzemar a la nevera. A l’treure’l de la nevera pots empolvorar de farina.

En una paella posa 20 g de mantega i una cullerada de mel. Escalfar i afegir les peres, tallades en cubs de 2 cm x 2 cm o cuinades senceres. Deixeu que tot caramel·litzi fins que prenguin un bonic color daurant.

En un bol per amanides bat 125 g de mantega amb sucre glas fins a aconseguir una consistència untuosa. Incorpora els ous un per un. Afegeix la farina amb la pols de coure i la sal. Millor serà si tamizas aquests tres elements secs. Afegeix les peres caramel·litzades i barreja suaument amb una espàtula.

Aboqui la barreja anterior en el motlle. Deixa cogui al forn a 150 ° C durant 45 minuts. Per assegurar-te que l’interior està perfecte, pínchalo amb un escuradents. Haurà de sortir sec. Desemmotlleu quan refredi sobre una safata grill, perquè el vapor no humitegi el cake.

Remulla en xarop de llimona amb un pinzell.

Molt bon profit.

cake

Et recordem que tens el nostre calendari de cursos del mes de març en el post anterior del nostre blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s